Vita Vukotič

vodja razvojnih projektov

»Slovenskim B2B podjetjem pomagam, da svoje inovacije spravijo v svet,« opiše svoje delo. Vita, direktorica razvojnih projektov, ki v Mediadah pokriva področje marketinga. V marketingu in predhodno v prodaji ima skoraj 10 let izkušenj.

Dela z ambicioznimi, predvsem proizvodnimi in tehniško orientiranimi podjetji, ki si želijo prodora na tuje trge. To so BLAJ Fasteners, VIRS, Procesni inženiring, HIDEX Machines in Blažič. Med njene dosežke štejejo rezultati dveh nacionalnih kampanj. Akcija za ozaveščanje o pomenu športa za zdravje #darujemkilometre je v enem dnevu dosegla “četrtino prebivalcev Ljubljane” in postala tradicionalna. O akciji za ozaveščanje o hemofiliji #dajnaprej pa so aprila 2021 poročali vsi večji slovenski mediji.

Po zaključenem magistrskem študiju fitomedicine na Dunaju, se je vrnila v Slovenijo, kjer je svojo kariero začela z delom v laboratoriju in je celo izumiteljica patentiranega produkta.

V zasebnem življenju je gledališčna improvizatorka. Izbrana je bila v improvizatorsko skupino IGLU+ s katero nastopajo na odru Menze pri koritu. Zaveda se izjemnega potenciala raznolikosti in vključevanja. Izmed petih kandidatov je bila za mandat štirih let izvoljena za predstavnika mreže uporabnikov v upravnem odboru zavoda Listina raznolikosti.

Najbolj rastemo s tem, da dvigujemo druge.