Moja dva tedna v podjetju Mediade

 

MOJA DVA TEDNA V PODJETJU MEDIADE


Sem Luka Marinšek, dijak 2. letnika Srednje medijske in grafične šole v Ljubljani. V ponedeljek, 2. marca, sem začel z dvotedensko prakso, ki jo opravljam v podjetju Mediade. Prvi dan sem kakšnih pet minut stal pred Gospodarsko zbornico in se nervozno pripravljal na začetek dela. Ko pa sem prišel do vrat pisarne, kjer me je pričakala Edita, sem se popolnoma sprostil. Spoznal sem, da sem prišel v sproščen, a profesionalen kolektiv, v katerega so me takoj sprejeli in me vključili v delo.

Z Edito sva se najprej dogovorila, kaj bom sploh počel na praksi, saj je to tudi zanje čisto nova izkušnja. Takoj me je predstavila še ostalim članom ekipe. Povedala mi je tudi, da mi bodo vsak dan plačali malico v menzi, čeprav jim tega ne bi bilo treba. Pri vsaki nalogi, ki sem jo opravljal, mi je Zala nudila vso potrebno pomoč.

Naučil sem se veliko koristnih trikov, ki jih bom lahko uporabil v nadaljevanju svoje kariere kot medijski tehnik.

IMG_20200311_101504_1.jpg

Ponosen na prvo lastno vizitko

Edita mi je tudi omogočila enourni obisk v podjetju SOLOS, ki se ukvarja z grafičnim dizajnom. Tam sem bil vključen v celoten proces izdelovanja vizitke - od dizajna do tiska. Naučil sem se veliko koristnih trikov, ki jih bom lahko uporabil v nadaljevanju svoje kariere kot medijski tehnik. Ko sem samo vizitko dobil v roke, sem bil res ponosen in srečen. V glavnem je bila ta ura, ki sem jo preživ v SOLOS-u, zelo pozitivna izkušnja, ki se ti ne zgodi kar vsak dan.

Zabavno učenje za prihodnost

Kar hočem povedati je to, da mi Mediade res aktivno daje naloge, pri katerih se bom naučil stvari, ki mi bodo koristile v prihodnosti. Zanje moja praksa ni samo obveznost, ki so jo mimogrede sprejeli, pač jim je pomembno, da se pri njih kaj naučim in, da pridobim delavne navade. Pa tudi zelo zabavno je :)

Zabavno učenje za prihodnost

Kar hočem povedati je to, da mi v Mediadah res aktivno iščejo in dajejo naloge, pri katerih se bom naučil stvari, ki mi bodo koristile v prihodnosti. Zanje moja praksa ni samo obveznost, ki so jo mimogrede sprejeli, ampak jim je pomembno, da se pri njih kaj naučim, in da pridobim delavne navade. Pa tudi zelo zabavno je

Zanje moja praksa ni samo obveznost, ki so jo mimogrede sprejeli, pač jim je pomembno, da se pri njih kaj naučim in, da pridobim delavne navade. Pa tudi zelo zabavno je :)

 


Luka_Marinsek_blog.jpg Luka Marinšek, dijak Srednje medijske in grafične šole v Ljubljani

Vaših odzivov, komentarjev in pogledov bomo veseli na urednistvo@mediade.si.