INŽENIRKE IN INŽENIRJI BOMO!

ZAUPANJE, MOTIVACIJA IN AMBICIJA ZA INŽENIRJE PRIHODNOSTI

inzenirji-logo-1-x500.pngNamen projekta Inženirke in inženirji bomo! je promocija inženirskih, tehnoloških in naravoslovnih poklicev ter inovativnosti med dijaki vodilnih slovenskih gimnazij. Cilj je spodbujanje razvoja talentov in navduševanje mladih za ustvarjalnost v tehniških poklicih in inovativnost, ki bosta vodili k dvigovanju dodane vrednosti in konkurenčnosti.   

Dogodki in druge aktivnosti predstavljajo obliko predstavitve podjetij in njegovih dosežkov mladim ter preko tega pomenijo povezovanje med gospodarstvom in mladimi.   

Združuje priznane inženirke in inženirje, vrhunske managerke in managerje, raziskovalke in raziskovalce na fakulteti, ambiciozne študente iz tehničnih in naravoslovnih fakultet, predstavnike start-up podjetij in različne prodorne ter ustvarjalne posameznike. Z mladimi delijo svoje življenjske izkušnje, predstavijo karierne priložnosti na znanstvenem področju in v tehničnih poklicih ter spodbujajo nadgrajevanje inženirskega znanja s poslovnim. 

Projekt, ki povezuje že več kot 70 organizacij in je naslovil že preko 5.600 mladih, je bil oblikovan v letu 2012 na pobudo treh posameznikov: prof. dr. Janeza Beštra, mag. Antona Petriča in mag. Edite Krajnović. 3. novembra 2014 je predsednik Republike Slovenije Borut Pahor podelil častno pokroviteljstvo.  

Želimo, da bi bilo za mlade vedno na voljo dovolj informacij, kakšne prednosti in naloge prinašajo STEM poklici in študiji, da se bodo tako lahko samostojno in samozavestno odločali, ali jim to ustreza ali ne.


Organizator je prav tako nosilec in pobudnik skupnosti Inženirji bomo! na družbenem omrežju Facebook, kjer ves čas podpira komunikacijo inženirskih dosežkov, priložnosti in znanja ter prispeva k promociji inovativnosti in interdisciplinarnosti ter povezovanju zainteresiranih mladih, podjetij in organizacij znanja. Hkrati izvaja aktivnosti odnosov z mediji, s ciljem osveščanja o pomenu tehniških poklicev in inovativnosti v strokovnih in širši javnosti.  

V okviru projekta Inženirke in inženirji bomo! poteka tudi izbor Inženirka leta. Z izborom Inženirka leta naslavljamo predvsem problem ´nevidnosti´ inženirk v družbi. Pri izboru je v ospredju doprinos inženirk k razvoju tehnologije ter napredku gospodarstva in družbe kot celote.  

V okviru projekta je na voljo tudi digitalni kviz dosežkov Slovenski kvIZUM, ki ga je do sedaj rešilo že več kot 500.000 Slovencev. Z njim utrjujemo samozavest ter prepoznavnost Slovencev kot naroda inovatorjev, ki je sposoben velikih, referenčnih dosežkov. 


Več o projektu na www.inzenirji-bomo.si