Vedno boljši si lahko. Bodimo vedno boljši!


anisa1.jpgPoznate tisti občutek, ko vam nekdo naroči, da nekaj naredite, vam pa se sploh ne sanja, kako bi se lotili. Bodisi zato, ker mislite, da ne znate, ne zmorete ali ne veste, kaj od vas točno želijo? Potem se začnete smiliti sam sebi in iskati drugo, pomembnejše delo. Vse z namenom, da nadležno opravilo odložite, čeprav le za določen čas.

Meni se to zgodi. Po navadi, kadar moram nekaj napisati. Da bo navdihujoče, koristno, da boste od prebranega 'nekaj imeli'.

Pred skoraj desetletjem, ko sem začela delati za Mediade, sem dobila prvi takšen izziv: napiši svojo predstavitev. Po nekaj mučnih urah se je zapisala, skupaj z mojim motom in zavezo: Vedno boljši si lahko, vedno boljša bom! Ko danes pogledam nazaj, vidim, da sem prav takrat svoje misli naravnala k uspehu in nenehnim izboljšavam. Odločila sem se, da lahko znanja nadgrajujem, vsak projekt izboljšam, svoja dejanja izpopolnim. Zavedam se, da nisem nikoli na skrajnem cilju, da se vedno lahko nekaj novega naučim, dosežem nekaj več. Občutki ob doseganju zastavljenega so odlični. Napolnijo te z energijo in novim zagonom za prihodnje izzive. Se strinjate, da bi nam, če bi obstali na mestu in ne bi napredovali ter če bi počeli vedno iste stvari, postalo neizmerno dolgčas?

Drži, da pridejo tudi obdobja, ko se vprašaš, kje je meja. Kdaj se biti boljši konča? In ali se sploh konča? Ali smo ljudje naravnani, da dajemo vedno več in več? Seveda lahko, če se tako odločimo in naše misli naravnamo k doseganju vedno novih vrhov. In če imamo pred sabo cilj. Oprijemljiv in otipljiv, ki je vedno za stopničko višji od prejšnjega. Pomembno ga je imeti in videti. Le tako nas že pot k cilju napaja z energijo in željo po doseganju vedno novih in višjih vrhov.

Ko bo težko, pomislite, kako super je bilo, ko ste zadnjič uspeli in dosegli zastavljen cilj. Spomnite se tistega občutka, ki vam je dal krila. Ali ni zanj vredno ponoviti večkrat in biti vedno boljši?!

Za konec si sposojam pozdravne besede dr. Ichaka Adizesa, ki jih vedno zapiše na svojih blogih: … samo razmišljam. :)

Anisa Faganelj je direktorica projektov v podjetju Mediade.