Zakaj talent potrebuje odvezane roke?

 

ZAKAJ TALENT POTREBUJE ODVEZANE ROKE?


Slovenija bo leta 2050 peta najstarejša populacija na svetu. Na trgu dela je vsako leto 10.000 delovno aktivnih manj. O bitki za talente je bilo že veliko povedanega, a ko si jih priborimo, se zgodba šele začne.

Peter Florjančič je eden najbolj znanih izumiteljev v Sloveniji, ki je med drugim izumil tudi razpršilo za parfume. Ni pa edini. Na teh tleh smo izumljali že pred 5.000 leti: pri Vrhniki je bilo namreč najdeno prvo kolo z ojnico na svetu. Tudi žepno računalo je razvil Slovenec, France Rode. Ena od slovenskih gazel, Duol, prav v tem trenutku razvija balone za skladiščenje surovin na Marsu.

Nekaj je očitno v teh naših slovenskih genih, zaradi česar je inovatorstvo v tem okolju prisotno nadpovprečno. Navzlic temu se velikokrat zgodi, da posamezniki, ki talentiranost in inovativnost izkazujejo v svojih življenjepisih in CV-jih, na svojih delovnih mestih tega ne dostavijo. Kako torej delati s talentiranimi posamezniki, da bodo radi in zavzeto delali, prav v naših podjetjih? Kot inženirka in predstavnica milenijske generacije, ponujam tri napotke. 

Raziskave kažejo, da otroci do svojega 17. leta besedo »Ne« slišijo kar 150.000-krat, besedo »Ja« pa le 5.000-krat.

Simon T. Bailey, ki je v 30 letih kar 1.700 podjetjem pomagal doseči transformacijo kulture v podjetjih, navaja izsledke raziskave, ki so jo izvedli na skupini 4- letnikov, ki so delovali na nivoju genijev. Znotraj te iste skupine je v zgodnjih 20 letih samo še 10 % posameznikov izkazovalo lastnosti genijev in v poznih 20. ali zgodnjih 30. letih le še 2 %. 

Dajte nam svobodo in ne bojte se zagnanosti

Kam je izginil ves ta potencial? Lahko človek z leti, namesto da bi razvil svoj potencial, ravno obratno, tega izgublja?! Očitno lahko. Tudi zato, ker raziskave kažejo, da ko otroci dosežejo 17 let, so besedo »Ne« slišali 150,000 x in »Ja« samo 5,000 krat.

Vita Godec, prejemnica priznanja AmCham Top Potential of the Year 2018 in kolegica inženirka, s katero sva skupaj pripravili nagovor za dogodek Gorenjska gazela 2018, izpostavlja »Ko sem se po delu v Veliki Britaniji vrnila v Slovenijo kot raziskovalka v večjem farmacevtskem podjetju sem pokala od energije in zagona. Vendar pa sem hitro ugotovila, da moj stil dela ne sovpada s stilom dela v tem podjetju. Ožigosana sem bila kot »preveč zagnana«. A ni škoda, da podjetje ne izkoristi mlade energije?! Kako naj damo vse od sebe, če mamo »zvezane roke«? Dajte mladim več kot samo delovno mesto – dajte nam prave priložnosti in odgovornost in pokazali vam bomo, kaj zmoremo.«

In kako nam lahko odvežete roke? Pustite nam na primer, da si sami določimo roke za izvedbo: mogoče boste presenečeni in bodo ti še strožji, kot bi jih postavili vi. Postavite cilj in nam za to namenite določena sredstva, ki jih lahko porabimo za dosego tega cilja. Pot, kako doseči ta cilj, pa prepustite nam.

Investirajte ne le v stroje, temveč v nas

Moj drugi nasvet je: investirajte v naš osebni razvoj. Naša generacija je absolutno navdušena nad izobraževanjem. Radi se učimo. Ampak ne iščite sami izobraževanj, ki bi bila nam v korist, pustite nam, da si sami poiščemo, kar bi nam ustrezalo. Na ta način bomo ta izobraževanja dojemali kot svoje hobije in ne kot nekaj, kar opravljamo v sklopu dela.

Ne bijte le zgolj bitke talentov, ampak dajte priložnost talentom, ki jih že imate, da bodo bili bitko za vas.

Odstranjujte nam strah

Zadnji nasvet zastavljam v obliki vprašanja: se bolje sliši »stres na delovnem mestu« ali »strah na delovnem mestu«? Pojma »stres« in »strah« velikokrat kar enačimo. A gre za dve ločeni stvari. In največkrat, ko govorimo o stresu, pravzaprav s tem mislimo strah. Človeku, ki ga je strah, se po glavi lahko vrti samo ena od dveh stvari: beg ali boj. In v tem stanju nihče ne more biti inovativen in še posebno ne razvijati svojega potenciala. Če nas bo strah, se bomo odločali neracionalno in delali bomo napake. Zato je pomembno, da delamo v okolju, kjer so napake sprejete kot del učenja.

Kar najboljše pogoje za to, da vam bodo zaposleni lahko pomagali pri vaši rasti jim boste dali, če jim boste: odvezali roke, investirali v njihov osebni razvoj in in jim dali vedeti, da so napake del učenja. Ne bijte le zgolj bitke talentov, ampak dajte priložnost talentom, ki jih že imate, da bodo bili bitko za vas.

Vabljeni tudi k ogledu video posnetka predavanja na prireditvi Gorenjska gazela 2018.  

 


Vita_b_2.jpg   Vita Vukotič, vodja projektov

Vaših odzivov, komentarjev in pogledov bomo veseli na urednistvo@mediade.si.