Pogosto poslušate o starejših zaposlenih?

 

Ditka.jpgKaj nam prinašajo trendi na področju trga dela? Želite vedeti več o razvoju kadrov v generacijsko raznoliki družbi? Pogosto poslušate o starejših zaposlenih, ne veste pa, kaj bi naredili zanje?

Odgovore na ta vprašanja se je iskalo na 5. konferenci o razvoju kadrov "Skupaj nad izzive jutrišnjega dne".

Prvi dan konference se je govorilo o kadrovskih izzivih in spremembah na področju trga dela v slovenskem in evropskem prostoru ter možnih prilagoditvah nanje, o pomembnosti vlaganja v kompetence kadrov. Nadvse zanimiva je bila okrogla miza, kjer so priznana slovenska podjetja predstavila svoje izkušnje in  prakse s področja kadrovskega upravljanja starejših zaposlenih.

Drugi dan konference pa je bil v celoti namenjen delavnicam, ki so bodo vodili priznani strokovnjaki, ki so poskrbeli za praktični vidik aktualnih vsebin, predstavljenih na prvem dnevu konference.

Medgeneracijsko sodelovanje in vseživljenjsko učenje bosta pripomogla pri reševanju izzivov staranja delovne sile, je eden izmed zaključkov konference, več pa si lahko preberete v novici ter pogledate v prispevku oddaje Prava ideja!