Intervju v Dnevniku: Srce interne komunikacije je v »skupaj«

V začetku meseca je stanovsko evropsko združenje internih komunikatorjev (FEIEA) podelilo nagrado za evropsko osebnost leta za razvoj stroke internega komuniciranja. To je postala direktorica podjetja Mediade in slovenska strokovnjakinja za interno komuniciranje Edita Krajnović. V Dnevniku so z njo opravili intervju.

Edita je komisijo prepričala s svojo zavzetostjo, posluhom in etičnim delom, s katerimi skozi različne projekte deli svoje znanje in prispeva k boljšemu razumevanju in uveljavljanju stroke na nacionalni in evropski ravni. Krajnovićeva, družbena inovatorka in soustvarjalka več prebojnih gospodarskih projektov, ki je slovensko stroko internega komuniciranja povezala na prvi slovenski konferenci internega komuniciranja KIK, je slavila pred nominiranci iz Velike Britanije, Belgije in Portugalske. Za nagrado so jo nominirali v Slovenskem društvu za odnose z javnostmi (PRSS).

Ste prejemnica prve grand prix nagrade FEIEA za evropsko osebnost leta na področju internega komuniciranja. Kakšno odgovornost to nalaga?
Grand prix FEIEA je veliko priznanje Sloveniji in slovenski stroki. Torej velikemu številu kolegic in kolegov internih komunikatorjev. Iz evropskega priznanja izhaja odgovornost, da skupaj razvijamo interno komuniciranje še naprej. In pri tem premikamo meje. Katere? O tem se bomo s stroko pogovarjali tudi v okviru snovanja druge konference internega komuniciranja, KIK 2022.

Menim, da moramo biti v načrtovanju ambiciozni in skupaj zgraditi močan kanvas za odskok. Interno komuniciranje ima potencial, da pri ljudeh pospešuje zavzetost za ustvarjanje višje dodane vrednosti. Interni komunikatorji lahko prispevamo, da so naša podjetja ali organizacije v tem, kar delajo, boljše in hitrejše od mednarodnih tekmecev. Morda sem pod vtisom nedavnega obiska Expa v Dubaju: res verjamem, da se Slovenci lahko smelo postavimo ob bok svetovnim velesilam

Celoten pogovor si lahko preberete na Dnevnikovem portalu: https://www.dnevnik.si/1042979308/posel/zaposl/srce-interne-komunikacije-je-v-skupaj