»Prvi in edini dogodek, ki je držal energijo dogodkov v živo«

»Prvi in edini dogodek v času epidemije, ki je kljub izvedbi v digitalnem formatu, uspel zadržati ves čar, energijo dogodkov ´v živo´,« je napisala Ana Pivk iz podjetja Iskratel. Hvala Ana. 

6. januarja 2020 je v organizaciji revije IRT3000 in Mediad potekalo sklepno dejanje izbora Inženirka leta 2020. Prejemnica naziva Inženirka leta 2020 je Jasna Hengović, razvijalka programske opreme v podjetju Cosylab.

Z odra na ekran

Iz Kluba CD v Cankarjevem domu, kjer tradicionalno poteka, prireditev, smo zaradi epidemije letošnji dogodek preselili v prostore podjetja Iskratel in ga predvajali preko You Tube-a. 24 ur po prireditvi je števec pokazal, da si je dogodek ogledalo preko 2.200 ljudi. Urednica projekta Inženirke in inženirji bomo! ter vodja dogodka Metka Škofic, je takole napisala desetim nominirankam Inženirka leta: »Predstavljajte si, da ste včeraj sedele na odru do zadnjega kotička napolnjene Gallusove dvorane Cankarjevega doma

Opis dogodka: veličasten

Pogosto omenjena beseda ob izvedbi e-dogodka, ki smo ga Mediade zasnovale in izvedle v sodelovanju s produkcijsko ekipo Warehouse Collective, je bila: veličastno. Hvala vsem za spremljanje dogodka, za vse odzive in pohvale.

veličásten -tna -o prid., veličástnejši (á ā) ki vzbuja pozornost, občudovanje zaradi

  1. a) velike razsežnosti: veličastne gore, smreke; veličastna stavba / sprejem je bil veličasten
  2. b) velikega števila: veličastna množica je bila v sprevodu
  3. c) slovesnosti, zanosa: spregovoriti z veličastnim glasom
  4. č) velike pomembnosti: veličasten dogodek; doseči veličastno zmago / veličastna pesnitev
    // ki se nanaša na kaj, kar zaradi določenih lastnosti vzbuja pozornost, občudovanje: veličasten razgled / vtisi o razstavi so veličastni / z veličastnim prezirom gledati okoli sebe
     

Dogodek Inženirka leta 2020 – vabljeni k ogledu spletna povezava.