Izšla je osma knjiga slovenskega družinskega podjetništva

V EY Slovenija so letos predstavili že osmo knjigo Družinsko podjetništvo Slovenije 2021 z 10 novimi zgodbami slovenskih družinskih podjetij. S serijo vsakoletnih predstavitev že od leta 2014 podpirajo in krepijo slovensko družinsko podjetništvo. Pri tem jim pomagamo tudi Mediade, ki podjetniške uspehe preoblečemo v brezčasne družinske zgodbe.

»Pri družinskih podjetjih se vse bolj pojavljajo vprašanja, kdaj in kako razmišljati o prehodu iz bolj vitkih in družinsko organiziranih podjetij na bolj kompleksne sisteme,« pravi Mojca Emeršič, vodja družinskega podjetništva EY Slovenija, ki je vodila tudi letošnjo izdajo knjige slovenskega družinskega podjetništva. »Ne glede na vse izzive, s katerimi se srečujejo družinska podjetja, pa je vsem skupno eno: vztrajnost. Veseli nas, da v našo bero dodajamo deset novih odličnih družinskih poslovnih praks, ki nas vedno znova navdušijo in pustijo poseben pečat,« pa je izdajo nove knjige pospremil Janez Uranič, direktor EY Slovenija.

Zgodbe so v slovenski in angleški različici dostopne tudi na spletni strani. Ob podpori SPIRIT Slovenija, javne agencije, je več kot 70 kompletov knjig iz preteklih let dostopnih tudi v slovenskih knjižnicah, s čimer zbirka postaja del slovenske nacionalne identitete. SPIRIT od leta 2016 aktivno podpira ter delno tudi so-financira izdajo knjige in promovira slovenska družinska podjetja tako v Sloveniji, kot v tujini preko slovenskih poslovnih klubov in slovenskih veleposlaništev.

Ujeti tempo in utrip družinskega podjetja v zgodbo
Mediade z EY Slovenija na projektu družinskega podjetništva sodelujemo že vrsto let. Tudi sami kot družinsko podjetje razumemo tempo in utrip takšnega poslovnega delovanja, zato z velikim zanosom vsako leto pripravljamo zgodbe izjemnih slovenskih družinskih podjetij.

V letošnji knjigi so predstavljena podjetja: Frigotransport Pišek & Hsf, ki je prvak med prevozniki agroživilstva in farmacije, Jagros, veliko slovensko družinsko trgovsko podjetje, Kuzma, ki že 40 let orje ledino na področju izdelave vrhunskih gramofonov in gramofonskih ročic, Perger 1757, ki se ukvarja s tradicionalno obrtjo lectarstva, medičarstva in svečarstva, skupina Podkrižnik, ki je ena vodilnih na področju specialne pogonske tehnike v Evropski uniji, podjetje Roltek, ki je vodilni proizvajalec senčil z lastno proizvodnjo v Sloveniji, podjetje Scan, ki prodaja in servisira laboratorijsko opremo, Tinex, podjetje za prodajo in proizvodnjo, Uniforest, proizvajalec gozdarske mehanizacije, in Zelinka, ki se ukvarja s prodajo računalniške opreme.