Kaj imata skupnega trojni A in U5?

S trojnim A običajno označujemo visoko kakovost ali odličnost. Poslovni svetovalec in voditelj oddaje Branko Žunec in mag. Edita Krajnović, Mediade, sta v oktobrski oddaji Sredine vodstvene urice s trojnim A označila značilnosti odličnega vodenja: ambicioznost, agilnost in t.i. alignment.

V ZKP, zabavnem, poučnem in koristnem pogovoru sta spregovorila o vlogi vodje, da poskrbi za RVN: rezultate, vzdušje in napredek. Osvetlila sta orodje za napredek: U5 krmilo trajnostnega, vseživljenjskega učenja. Ta pojasnjuje 70 % učenja na delovnem mestu in pomaga podjetjem in posameznikom dosegati višjo produktivnost.

U5 izhaja iz tega, da je pri tem, kar delamo, potrebno poskrbeti za USPEH: doseganje ciljev, ki si jih zastavljamo. A to ni dovolj: dober gospodar vedno pogleda, kako naslednjič isto nalogo opraviti hitreje, z manj viri, rutinsko, torej bolj UČINKOVITOST. Učinkovitost sprošča vire in energijo, ki jo lahko usmerimo v USTVARJALNOST. Ta je povezana z UŽIVANJEM, ker je vedno lepo videti nekaj novega, kar se rodi ali pojavi zaradi nas.

Tisto, kar pogosto pozabljamo, je peti U, to je UMIRJANJE. S tem, da se odmaknemo korak nazaj, kar omogoča videti večjo sliko, lahko cilje, ki bodo naši prihodnji uspehi, določimo bolj ustrezno, časovno in po ambicioznosti.

Kot sta skupaj ugotovila sogovornika, krmilo napredka obrača posameznik, z vseživljenjskim UČENJEM. 

Pogovor je dostopen na www.facebook.com