Novo učenje iz nastajajočih priložnosti

sik_februar naslovnica.png

Učenje, kot smo ga poznali, izgublja svojo moč, predstavljamo v februarski ŠIK e-reviji. Kar šteje v 21. stoletju, je učenje z opazovanjem, preizkušanjem in raziskovanjem. »Ne osredotočam se na napovedovanje prihodnosti. Skušam se osredotočiti na učenje iz nastajajočih priložnosti, tu in zdaj,« poudarja dr. Otto Scharmer z MIT Sloan School of Management. Teorijo U je razvil iz pogovorov s podjetniki in inovatorji. Kaj je odkril? Da se ti ne učijo iz preteklosti, temveč drugače: iz nastajajočih priložnosti v prihodnosti.

»Nadaljuj po ustaljeni poti in boš propadel; uvajaj novo – in imaš možnost uspeti,« v uvodniku razmišlja mag. Edita Krajnović, ki v središčnem članku opisuje, kako delujejo najuspešnejša slovenska podjetja: »Naj bo ideja še tako dobra, če ne deluje, zamenjaj smer in s še večjim žarom teci naprej!«

Katera ideja je vam nazadnje spremenila življenje? Za Primoža Kočarja je bilo usodno srečanje z evritmijo za podjetja – metodo, ki pokaže, kako medsebojno bolj učinkovito sodelovati. S tokratnim orodjem za vodje pa postanite bolj drzni!