Ne odrecite se svojim sanjam

inzenirji bomo_Borut Pahor.jpg

»Ko boste razmišljali o svoji poklicni prihodnosti, o svojem življenju, boste srečali ljudi, ki vas bodo povprašali o vaših sanjah. Ko jim jih boste zaupali, bodo nekateri rekli, da je nemogoče, da bi jih dosegli. Najbolj pomembno je, da nasveta, da se tem sanjam odrečete, ne upoštevate,« je v okviru projekta Inženirke in inženirji bomo! več kot tristo zbranih dijakov na jeseniški gimnaziji nagovoril predsednik Republike Slovenije Borut Pahor.

»Slovenci smo narod inženirjev, znanja in inovacij. Upamo si,« je uvodoma dijake pozdravila Edita Krajnović, sopobudnica in glavna izvajalka projekta Inženirke in inženirji bomo!, ko smo v petek, 26. februarja, gostovali pri dijakih Gimnazije Jesenice.

Poleg predsednika republika, sicer častnega pokrovitelja projekta, so v pogovoru o inženirski karieri, ustvarjalnosti in inovativnosti sodelovali tudi priznani sogovorniki, Stane Jakelj iz podjetja Acroni, dr. Mojca Volk iz Fakultete za elektrotehniko Univerze v Ljubljani, sicer zlata maturantka jeseniške gimnazije ter Špela Bernhard in dr. Zlatko Pflaum iz Leka, enote Biofarmacevtika.

Dijaki so izkoristili predsednikovo družbo in ga povprašali za mnenje o javnem in zasebnem šolstvu, o tem, kako je prišel v stik s politiko, podelil je izkušnje o času iz predsedniške kampanje, o iskrenosti njegovih govorov, o migrantski in begunski problematiki ter z mladimi nadaljeval pogovor tudi o tem, kaj v njih zbuja upanje za prihodnost. Dejali so, da verjamejo, da smo kot skupnost močnejši, zato bomo svoje cilje lahko dosegli le, če bomo enotni.