V podjetju Mediade delamo z najboljšimi

 

V podjetju Mediade smo prizadeti nad nedavnim poskusom javne medijske diskreditacije podjetja, naših zaposlenih, projektov, v katerih sodelujemo in partnerjev, s katerimi soustvarjamo in prinašamo k delčku slovenskega gospodarstva.

Uredništvo komercialne televizije je v tem tednu objavilo prispevek, ki novost, prvi letošnji slovenski izbor Inženirka leta postavlja v kontekst poslovnih povezav podjetja Mediade in partnerstev v projektu Inženirke in inženirji bomo.

Podatki o izboru Inženirka leta so transparentni, za našim strokovnim delom in procesom vzpostavljanja kriterijev za izbor stojimo. V procesu odločanja smo sledili viziji, da je natečaj Inženirka leta navdihovanje in ne tekmovanje ter upoštevali kriterije raznolikosti nominirank po:

  • izobrazbi,
  • starosti,
  • poklicni orientaciji (delovno mesto, vloga v podjetju, odgovornosti pri delu),
  • vrste organizacije (podjetje, raziskovalno okolje itn.)


Tako med nominirankami, kot tudi prijavljenimi kandidatkami, je veliko partnerjev podjetja in projekta, saj prav ti že vrsto let podpirajo projekt, ki mlade navdušuje za inovativnost, tehniške poklice in naravoslovje ter tako projekt poznajo in spremljajo.

Tudi to, da sodelujemo z najboljšimi slovenskimi podjetji, Mediade vedno s ponosom povemo. Ker se profesionalno zavedamo obstoja konfliktov interesov, skrbno in samoiniciativno vzpostavljamo mehanizme, ki jih preprečujejo: razkritje interesov, poročanje o delovanju projekta, jasno postavljanje kriterijev.

Ravnamo se po načelu, da svojih partnerjev ne favoriziramo, a tudi ne diskriminiramo. Na podlagi procesa razvoja in kriterijev, ki smo jih vzpostavili v procesu izbora, zavračamo očitke o prilagajanju izbora Inženirka leta.

Več o izboru v sporočilu za javnost.