Vedno več nas je, ki navdušujemo mlade za inženirske poklice

V preteklem letu so se projektu Inženirke in inženirji bomo! pridružili novi člani in partnerji. Konzorciju šol so se pridružile 4 nove šole, ustanovili smo konzorcij fakultet in pridobili 12 novih partnerjev projekta.

Vedno več nas navdušuje mlade
Konzorciju šol, ki sedaj šteje že 17 gimnazij oziroma srednjih šol, so se pridružile GESŠ Trbovlje, Šolski center Kranj, Šolski center Velenje in Gimnazija Novo mesto. Ustanovili smo konzorcij fakultet v katerega so trenutno vključene4 fakultete – Fakulteta za strojništvo UL, Fakulteta za elektrotehniko UL, Fakulteta za strojništvo UM in Fakulteta za organizacijske vede UM. Krogu partnerjev se je pridružilo 12 novih in sedaj štejemo že 41 podpornikov navduševanja mladih za inženirske, tehnološke in naravoslovne poklice ter inovativnosti med dijaki.

Aktivacija mladih v projektu
Organizirali smo 11 dogodkov, na katerih je sodelovalo preko 60 sogovornikov, udeležilo pa se  je preko 1.000 dijakov. Tekom leta so mladi sodelovali tudi pri razvoju novih vsebin Slovenskega kvIZUMa, Dnevu talentov Gimnazije Kranj, pisanju člankov, dogodku SA – ŠA ima talent, izboru Inženirka leta ter kot fotografi, sogovorniki ali moderatorji pogovorov na dogodkih.

Drugi izbor Inženirka leta
V sodelovanju z revijo IRT3000 smo izvedli drugi izbor Inženirka leta. Inženirka leta 2019 je postala dr. Aida Kamišalić Latifić, doktorica in soizumiteljica patenta, ki se kot raziskovalka na Fakulteti za elektrotehniko, računalništvo in informatiko Univerze v Mariboru ukvarja predvsem s tehnologijo veriženja blokov.

Vedno glasnejši in vidnejši smo
V primerjavi z letom 2018 smo zabeležili 60-odstotno rast pojavnosti v medijih, tako na spletnih portalih kot v tiskanih medijih in na radiu. Hkrati povečujemo skupnost na družbenih omrežjih oziroma naši FB strani Inženirji bomo!, kjer vsak dan z raznimi dosežki in prebojnimi idejami ter drugimi zanimivostmi navdušujemo mlade.

Priporočamo:

  • Slovenska kronika, 28.01.2020, prispevek z dogodka v Šolskem centru Velenje, www.4d.rtvslo.si (pričetek na 8:40)
  • Moje mnenje, 12.02.2020, Nadarjenost – kaj z njo?, www.4d.rtvslo.si
  • Strokovni posvet o nadarjenosti Ali vemo koliko nadarjenih je med nami?: Ministrstvo za nadarjenost: Kaj je talent?, www.videolectures.net/
  • Revija HR&M: Talenti so družbena odgovornost www.hrm-revija.si/

Mediade v letu 2020 praznujemo 15. rojstni dan, ob tej priložnosti smo se že razveselili prvega letošnjega darila: smo prejemniki bonitetne odličnost AAA, s katero se uvrščamo v najvišji razred bonitetne odličnosti v Sloveniji.

V Mediadah z znanjem in energijo ustvarjamo povezave med ambicioznimi podjetji, organizacijami in posamezniki, ter tistimi, na katere želite vplivati: kupce, sodelavce, javnost ali medije. Skupno sodelovanje in uspešno izvedbo projektov podpiramo z najvišjimi standardi poslovne etike in ostajamo zanesljiv partner glede plačilne sposobnosti, zanesljivosti dobave in kakovosti izdelkov ter storitev.


Uvrščeni med 23,2 % bonitetno odličnih podjetij na trgu

Zanesljivost poslovanja izkazujemo tudi formalno s certifikatom bonitetne odličnosti AAA. Z njim nas družba Bisnode Slovenija uvršča v sam vrh najboljših pravnih subjektov v Sloveniji med 23,2 % bonitetno odličnih podjetij na trgu.


Varno, vzorno in uspešno se veselimo novih izzivov, ki nas čakajo v prihodnjih 15 letih. Če potrebujete pomoč pri reševanju svojih, se z veseljem odzovemo vašemu povabilu na kavo