Webinar z najboljšimi zaposlovalci Zlata nit, 2. april 2020

Kaj bo nova normalnost? Stvari se radikalno spreminjajo in nič ne bo več tako, kot je bilo, tudi v podjetjih in naših odnosih?

»Ne vem, ali smo ljudje pripravljeni na še en šok, da bo vse drugače. Mislim, da bomo v obdobju po korona krizi vzeli pozitivne stvari iz časa pred in med krizo ter jih uresničevali dalje. Za nas bo konkretno to prineslo pospešek v preoblikovanju naše organizacijske kulture in vrednost podjetja«, je dejal Gregor Rajšp, direktor za kadrovske zadeve in član uprave v Pivovarni Laško Union, na webinarju z najboljšimi zaposlovalci Zlata nit v četrtek, 2. aprila.

V tej izjemni situacijo, ko vsi iščemo odgovore, kaj je prav, kako ukrepati, kako razmišljati, kako komunicirati in kaj nas čaka po krizi – tudi ko gre za naše zaposlene, smo v četrtek, 2. aprila pripravili webinar z managerji treh najboljših zaposlovalcev Zlata nit. Z nami so bili:

  • Robert Golob, predsednik uprave družbe Gen-i,
  • Florjan Bartol, vodja razvoja naprednega sistema za spletno oglaševanje, in Tadej Pavlič, ki je v petih letih v podjetju postavil in globalno razširil temeljno poslovno enoto, ki skrbi za uspeh uporabnikov, Zemanta,
  • Andraž Štalec, direktor in soustanovitelj podjetja Red Orbit,
  • Gregor Rajšp, direktor za kadrovske zadeve in član uprave v Pivovarni Laško Union.


Ukvarjali smo se z izzivi s katerimi se srečujejo v trenutnem času, kako jih rešujejo, uporabljajo kake neobičajne, izjemne prakse? Kako komunicirajo s svojimi zaposlenimi, kako še naprej držijo visoko stopnjo njihove zavzetosti? Kakšni bodo njihovi naslednji koraki, v kaj bodo v prihodnje vlagali, kar jih bo delalo odporne in močnejše v prihajajočem obdobju, novih okoliščinah?

Andraž Štalec, direktor in soustanovitelj podjetja Red Orbit, pravi: »Že prej smo veliko vlagali v dodatno izobraževanje sodelavcev in naš trg ozaveščali o novih digitalnih pristopih. Pričakujemo, da bodo spremembe, ki so se zdaj zgodile, ostale tudi v prihodnje. Hitro so se množično oblikovali in se uspešno uporabljajo novi vzorci, kako delamo, komuniciramo, sodelujemo, kupujemo … In tako bomo z nekaj prilagoditvami verjetno funkcionirali tudi po koncu te krize«.

Vsi naši sogovorniki so bili dokaj optimistično razpoloženi in radovedno zrejo v prihodnost, med njimi tudi Robert Golob, predsednik uprave družbe Gen-i: »Sem optimist in verjamem, da bodo v prihodnje ponovno obdobja normalnosti, boljša, kot so bila doslej. Iz ljudi je prišlo veliko dobrega: solidarnost, samooskrba … Danes se v našem programu dela ukvarjamo z mesecem julijem. Same sebe projeciramo v ta poletni mesec, ko ni več korona krize«.

Prisluhnite najboljšim zaposlovalcem in konkretno uporabnim in prenosljivim dobrim praksam tudi v vaša delovna okolja.

Povzetek pogovora si lahko preberete tukaj, posnetek webinarja pa je na voljo tukaj.  

Mediade v letu 2020 praznujemo 15. rojstni dan, ob tej priložnosti smo se že razveselili prvega letošnjega darila: smo prejemniki bonitetne odličnost AAA, s katero se uvrščamo v najvišji razred bonitetne odličnosti v Sloveniji.

V Mediadah z znanjem in energijo ustvarjamo povezave med ambicioznimi podjetji, organizacijami in posamezniki, ter tistimi, na katere želite vplivati: kupce, sodelavce, javnost ali medije. Skupno sodelovanje in uspešno izvedbo projektov podpiramo z najvišjimi standardi poslovne etike in ostajamo zanesljiv partner glede plačilne sposobnosti, zanesljivosti dobave in kakovosti izdelkov ter storitev.


Uvrščeni med 23,2 % bonitetno odličnih podjetij na trgu

Zanesljivost poslovanja izkazujemo tudi formalno s certifikatom bonitetne odličnosti AAA. Z njim nas družba Bisnode Slovenija uvršča v sam vrh najboljših pravnih subjektov v Sloveniji med 23,2 % bonitetno odličnih podjetij na trgu.


Varno, vzorno in uspešno se veselimo novih izzivov, ki nas čakajo v prihodnjih 15 letih. Če potrebujete pomoč pri reševanju svojih, se z veseljem odzovemo vašemu povabilu na kavo