Z mladimi razvijamo prvi slovenski inženirski kviz

 

21246027_10213561666973058_451071599_o.jpgSte že slišali za Mediaton oz. bolje kar Mediatlon, kot ga je v svojem napovedniku preimenoval časopis Delo? Na enodnevnem dogodku je skupina mladih dijakov in študentov raziskovala inženirske dosežke Slovencev in slovenskih podjetij ter timsko razvijala prvi slovenski inženirski kviz.


Prvi Mediaton za mlade je potekal 29. avgusta v Viharnici Doma gospodarstva v Ljubljani. Skupina 8 kreativnih dijakov, študentov in mentorjev je v okviru projekta Inženirke in inženirji bomo! raziskovala vsebine in pripravljala vprašanja za prvi slovenski inženirki kviz.

Lora Kastelic, Ajda Cafun, Asja Vrbinc in Nikola Krajnović so pod mentorstvom Tanje Kavran iz Društva za marketing Slovenije, Pike Novak iz Mladinske knjige in Zale Kerle ter Edite Krajnović iz podjetja Mediade, sestavili nabor vprašanj o uspešnih slovenskih podjetjih in posameznikih, ki so bili s svojo idejo ali izdelkom prvi (na svetu).

Jeseni zagon inženirskega kviza
»Ob prijavi najprej nisem vedela kaj pričakovati. Ko smo pa začeli z raziskovanjem, sem bila navdušena nad dosežki Slovencev, o katerih prej nikoli nisem slišala. Čudovita kreativna izkušnja za zaključek poletnih počitnic,« je pohvalila ena od udeleženk Mediatona.

Rezultate dela mladih kreativcev, bomo videli jeseni ob zagonu prvega slovenskega inženirskega kviza.